Stald Inger-Marienlund

Solgte heste ..

Jonatan von Inger-Marienlund

Skønne Jonatan er første årgang efter den nygodkendte avls-hingst, Ulbran 502, og vores kroon-hoppe, Jitske, og er en imponerende langbenet 2årig vallak. Jonatan er enormt velgående, høj, smuk og med en imponerende stamtavle, så vi havde egentlig planer om at han skulle stilles til hingste-kåring, men da han som føl fik sit ben viklet ind i hegnet, har han noget arvæv omkring det ene bagben, og vil derfor ikke kunne blive godkendt i det skrappe forløb ved KFPS. Det er dog ingen tegn på at han er påvirket gangarts-mæssigt, da han er fuldstændig rengående, og har nogle store imponerende gangarter !! Vi ser potentiale til at han kunne blive en fantastisk dressur-vallak med fænomenale gangarter ! Han har et fantastisk samarbejdsvilligt og roligt sind, og vi er selv ret vilde med ham ! 

Jonatan er i januar 2022 flyttet til hans nye hjem hos Helle på Fyn ! Vi glæder os til at følge hans videre udvikling fra sidelinjen !

Født: 17/5-2019

Mor; Jitske fan it Hiem, stb KROON AA

Far; Ulbran 502

Morfar; Tsjalke 397

Og en ret fantastisk moderlinje:

Mormor; Reke Z, stb ster + pref
MMM; Hiltsje B, stb ster + pref
MMMM; Wilma, stb ster
MMMMM; Tjitskje, stb ster + pref
MMMMMM; Hilkje, stb ster
MMMMMMM; Henkie, stb model + pref
osv...

Nora von Inger-Marienlund

Så fik Elvira endelig hendes første hoppe føl!! Skønneste Nora kom til verden mandag d. 6.april på en fredelig forårs eftermiddag ude på folden, hvor Sara og Eline havde installeret sig i halmhækken for at holde øje.. Elvira lagde sig ved siden af os og lod os være med under hele fødslen, og Axel nåede netop ud til den sidste presse ve.. Ud kom et stort, stærkt og langbenet hoppe føl, efter Jehannes 484!!

Nora har udviklet sig til en fantastisk stor og langbenet ung hoppe ! Hun er altid sød og imødekommende, og nyder al håndtering ! Og er den største og kærligste kælepot ever ! Som med alle vores ungheste, er hun vant til at blive håndteret, blive longeret, striglet, vasket, klippet, køre trailer, få smed osv. Hun var i juli 2021 med til 1års kåring ved DFF, hvor hun var en fornøjelse at have med i byen og gik tillidsfuldt med igennem de nye omgivelser, så det var en super god miljø-træning ! Og hun kom hjem med fine kommentarer omkring hendes udvikling, og en godkendt 2.præmie. Vi har store forventninger til Nora som en fremtidig avls- og/eller dressur-hest, men har flere andre lovende unge hopper i stalden, som også gerne skulle finde en plads i avlen, så derfor aabnede vi op for at hendes kvaliteter kunne berige andre. 

I december 2021 flyttede Nora til det sønderjyske for at bo ved Maja, som derved fik hendes anden 'Inger-Marienlund'. Vi glæder os uendeligt meget til at se hende fortsætte hendes gode udvikling i trygge hænder !

Født: 6.4.2020

Mor: Elvira von Inger-Marienlund, stb A

Far: Jehannes 484

Morfar: Jasper 366

Helena von Inger-Marienlund

Helena von Inger-Marienlund er en fantastisk hoppe efter Jasper 366 og Jewaline. Hun har da også arvet hendes mors rolige og tillidsfulde sind, - al arbejde med denne skønhed fungerer fuldstændigt problemfrit og med en lydig og glad ung dame..

Helena blev tilredet og tilkørt af Henrik Høper i 2013, og fik sin show-debut i 2014, - i en alder af 4år.. Hun nåede en enkelt træningsdag med showgruppen inden det gik løs med hendes første show til Hjallerup marked. Vi havde haft stor tillid til at Helenas skønne sind ville gøre det relativt uproblematisk at have hende med, og hun overraskede da også kun positivt!!! Hun virkede til at nyde det i fulde drag, og hilste ivrigt med tilskuerne bagefter, - især børnene... Vi kunne ikke være mere stolte :-) 

D. 6-7.juni var det tid for endnu en ny udfordring for Helena-pigen, - både show og udstilling til det sønderjyske fælles-dyrskue i Åbenrå.. Helena kom hjem med både 24point og ærespræmie, og klarede de to shows helt uden problemer..

Og den store succes blev toppet til landsskuet i Herning 2014, hvor Helena igen både var med som udstiller og show-hest.. som en ekstra udfordring skulle hun denne gang med i liner, fremfor under rytter, men vanen tro, så var ingen udfordring for stor for den unge dame.. Hun strålede til alle 3 shows, og kom endda hjem med 24 point og ærespræmie fra udstillingen.. Så kunne man da vist ikke forvente mere af den unge frøken :-)

Til landsskuet 2015 var Helena igen med i både udstilling og show.. Helena fik 23 point, og klarede alle 3 shows til perfektion.. Helena er en ren fryd at have med i byen, - pålidelig, rolig og en drøm at sidde på ryggen af :-) 

On top of it all, sluttede Helena 2015-show-sæsonen af med at gå i liner (med Eline) til det internationale stævne, JBK horse shows i odense, hvor Frieser Nord var inviteret til at deltage ved den afsluttende show-aften.. Helena gjorde det nok engang til UG, trods omgivelser som kunne skræmme de fleste "normale" 5årige heste.. Der var dæmpet lys, fuld skrald på anlægget, masser af publikum, projektører, fakler, og absolut nok at kigge på.. Men Helena gik troligt og smukt igennem det hele, ligesom hendes to søstre (Mazandra og Wictoria), som også var med... Vi er SÅ stolte af damen!!

Og pr. 10/4-2016 kan Helena tilføje endnu en præstation, - hun blev nemlig mor for første gang !! Helena fik et smukt lille hingsteføl efter Tsjalle 454 !! Som med alt andet her i livet tager hun det hele med ophøjet tålmodighed, og hun er simpelthen SÅ god en mor !!  

D. 19.12.20 flyttede Helena til hendes nye hjem på Sjælland ved Lone, hvor hun kan fortsætte det gode heste-liv som show- og glad tur-hest. Det gjorde ondt på alle i stalden at skulle sige farvel til vores elskede Helena, men vi ved at hun vil få det som blommen i et æg hos Lone, og vi glæder os til at besøge hende i fremtiden.

Født; 26.05.2010

Far; Jasper 366, stb sport

Mor; Jewaline, stb ster

Morfar; Jakob 302, stb sport.

Show-sæsoner i Frieser Nord

  • 2014, fuld sæson, i liner + ridning
  • 2015, fuld sæson, primært liner, incl gallashow ved JBK
  • 2016, enkelte shows i efteråret, efter fravænning af føl
  • 2017, fuld sæson som både ridende og i liner (med skift fra ridende til liner halvvejs i programmet)
  • 2018, fuld sæson i liner eller under rytter.
  • 2019, fuld sæson under rytter

Afkom: 

  • Oscar von Inger-Marienlund, efter Jehannes 484, født d. 28/3-2020
  • Arthur von Inger-Marienlund, efter Tsjalle 454, født d. 10/4-2016.

Ivan von Inger-Marienlund

Skønne Ivan er en langbenet svævende ung dreng efter Tsjalle 454 og vores skønne show/sports-hoppe, Elvira von Inger-Marienlund. Han er en rolig og kontaktsøgende dreng, som altid møder dig positivt på folden, og er sød i al håndtering. Alle vores ungheste bliver håndteret jævnligt, og Ivan er vant til at blive longeret, få renset hove, blive striglet, gå ture langs vej/trafik osv., og han er ganske samarbejdsvillig ! Hans mor er en utroligt arbejdsvillig hoppe på 167cm i stang, og vi forventer de samme kvaliteter af Ivan i fremtiden. Ivan er helbror til Evald, som i 2020 blev kåret ster ved sin 3-års kåring i Holland, og Ivan virker til at besidde de samme kvaliteter!

Ivan var i 2018 til føl-kåring, hvor han fik en 2.præmie med karakterene: Racetype: 7, Bygning: 7, Ben: 7, Skridt: 6, trav: 6.5. Han var en fornøjelse at have med i byen ! 

D. 4.4.2020 som 2årig, er Ivan målt til 160cm i stang, så han skal nok blive en stor dreng! 

Ivan flyttede d. 19.12.2020 til Sjælland for at fortsætte sin rejse hos Jeanette ! Vi glæder os til at følge ham på afstand !

Født: 26/5-2018

Mor: Elvira von Inger-Marienlund, stb A

Far: Tsjalle 454

Mor-far: Jasper 366

Harald von Inger-Marienlund

Harald von Inger Marienlund er en ung hingst efter vores skønne Paula von Inger-Marienlund og 'The King', Jasper 366 !! Harald er en godmodig og flot ung dreng, som altid møder dig positivt på folden, og er rolig i al håndtering. Alle vores ungheste bliver håndteret jævnligt, og Harald er vant til at blive longeret, få renset hove, blive striglet, gå ture langs vej/trafik, få trense på osv., og alt nyt, man beder ham om, er han frisk på ! Han er meget tillidsfuld ! Hans mor-Paula var en kærlig og umådeligt behagesyg hoppe, som var en fornøjelse at have med til shows, dressur, kørsel, tur og hvad end man valgte at udsætte hende for, så fik man altid en god tur. Paula var 168cm i stang, og hendes tidligere afkom efter Jasper 366 (Esben og Tesla) er begge endt på 166+, og med kærlige og arbejds-glade sind. Vi forventer derfor det samme af Harald. 

Haralds helbror, Esben, blev kåret ster ved sin 4års kåring, og halv-søster Freja blev ligeledes kåret ster ved sin kåring i 2020. Vi ser mange af de samme kvaliteter i Harald, og så udmærker han sig ved at være blandt de sidste årgange efter Jasper 366, som desværre er taget ud af avlen. 

Harald flyttede d. 19.12.2020 til sit nye hjem hos Rikke, og vi glæder os til at kunne følge ham på afstand fremad !!

Født: 1.april 2018

Far: Jasper 366

Mor: Paula von Inger-Marienlund, stb A

Morfar: Brandus 345

Evald von Inger-Marienlund, STER vallak

Evald er en imødekommende og behagelig ung vallak, med masser af gå-på mod. Han har et arbejdsvilligt og kæligt sind :-) Evald's morfar er den prægtige Jasper 366, og vi har store forventninger til kombinationen med Tsjalle 454, som er kendt for at være en god sports-kombination.. Og med Elvira som mor, så kan Evald da vist KUN blive en fænomenal sports-basse :-)  

Evald er i 2020 blevet kastreret, tilredet, tilkørt og kåret STER d. 8/5-2020 hos Stal de Mersken i Holland ! Han kom derefter hjem til DK for at møde en ventende køber, og flyttede i juni 2020 videre til hans nye hjem hos Helle, hvor vi vil glæde os til at se ham fortsætte sin fantastiske udvikling ! 

Til kåringen d. 8.5.2020 blev han målt til 166cm, og fik karakterene: Racetype: 8. Bygning: 7. Ben: 7. Skridt: 6.5. Trav: 7. = 2. præmie STER.

Født: 11/5-2017

Mor: Elvira von Inger-Marienlund, stb A

Far: Tsjalle 454

Morfar: Jasper 366

Arthur von Inger-Marienlund

Vores skønne Arthur  :-) 

Arthur er første føl efter vores skønne, rolige og arbejdsvillige stambogs-hoppe, Helena, og Tsjalle 454.

Mor-Helena er indbegrebet af frieser, - masser af hår og race-type, og det mest fantastiske kærlige og arbejdsvillige sind. Helena har været en fast show-hest siden hun var 4år, og er altid en fryd at have med i byen, - og nu træder hendes kære søn i hendes fodspor !

Arthur var allerede som føl med hans mor ude og opleve til Landsskuet i Herning.. Arthur var en ren fornøjelse at have med, - han gik veopdragent, roligt og stolt ved sin mors siden ! Arthur er en kontakt-søgende, kærlig og betagende ung fyr, som efterånden også har udviklet sig til en stor og flot vallak. Arthur har været meget i hænder under hele sin opvækst, og er vant til at blive trukket med, longeret, få ordnet hove, blive striglet, køre i trailer og komme ind alene, og er i alle sammenhænge nem og rolig at arbejde med.. 

I januar 2019 tog vi også hul på de første trin af tilridningen, og skønne Arthur tog det med ophøjet ro, da vi første gang satte en rytter op, og tog den første lille trække-tur rundt på banen. Vi har senere fortsat arbejdet, og Arthur er nu både trænet i liner, og under rytter i alle gangarter. Som endnu en 'miljø-træning' er han i Maj 2019 kommet med til show-træning i Frieser Nord, hvor han går i liner sammen med Eline. Og i Juli fik han så sin show-debut til Landsskuet i Herning, hvor han gik nogle super flotte shows i liner, og imponerede os alle ! Han var en ren fornøjelse at have med i byen, og tog det super godt, trods de overvældende omgivelser !

Arthur er i marts 2020 flyttet til sjælland for at fortsætte tilværelsen i godt selskab med Lone ! Vi glæder os til at følge den skønne dreng fra side-linjen fremad :-) 

Født d. 10/4-2016

Mor: Helena von Inger-Marienlund, stb.

Far: Tsjalle 454

Morfar: Jasper 366

Konrad von Inger-Marienlund

Så skete det endelig, at vi fik første hingsteføl efter Mazandra, og første føl efter Rommert 498 !! Mazandra klarede selv fødslen, og den lille fyr har vist sig at være lige så fuld af liv og glæde, som alle andre størrelser på hans alder ;-) Smuk og sølv-grå dreng, som nok skal blive en spændende hingste-fyr i fremtiden !

Konrad var i juni med til kåring, hvor han fik en 3.præmie og fine kommentarer. Han var en fornøjelse at have med i byen!! 

D. 16/11-2019 flyttede Konrad hjemmefra og videre til Maja ! Tillykke med købet, Maja, og vi glæder os til at følge ham fra side-linjen fremad.. 

Født: d. 15.03.2019

Mor: Mazandra von Inger-Marienlund, stb ster AA

Far: Rommert 498

Morfar: Brandus 345

Wilma von Inger-Marienlund

Wilma er vores første hoppe-afkom efter den unge lovende hingst, Alwin, og vi glæder os til at følge hendes udvikling :-) Hun er en skøn rolig ung dame, som nyder kontakt og hygge, og som har påtaget sig rollen som den støttende tante på folden, for de unge føl.. Hun nyder tilværelsen som unghest i trygge rammer, og udvikler sig super godt ;-)

Wilma var som føl med hendes mor til Gl. Estrup, og hun virker på alle måder til at have arvet hendes mors rolige sind :-) 

Wilma er i foråret 2018 påbegyndt let tilridning, hvilket hun tager med ophøjet ro. Hun viser ganske fine dressur-anlæg, og lader til at nyde arbejdet. Vi glæder os til at se hendes udvikling som ridehest :-)

Wilma har i Januar 2019 fundet sit nye hjem hos Gitte, og vi glæder os utroligt meget til at følge hendes udvikling fra sidelinjen !!

Født; 6/2-2015

Far; Alwin 469

Mor; Mazandra von Inger-Marienlund, stb ster AA

Morfar; Brandus 345, sport + pref

William von Inger-Marienlund

Mandag d. 15/6-2015 kom dette lille mirakel til verden. William er efter vores skønne Kroon-hoppe, Jitske og champion-hingsten Norbert 444, og vi er spændte på at se hvad der kommer ud af denne geniale kombination.. Jitske klarede det hele efter bogen, og denne lille velfungerende fyr kom hurtigt på benene, og fik bevist at alt virkede som det skulle :-) 

William har senere vist sig at være en vaskeægte charmetrold med gangarterne og eksteriøret i orden!! Derhjemme har han taget os alle med storm, og det samme skete til kåring vest d. 29/8-2015, hvor William ikke blot fik 1.præmie, men også blev bedste hingsteføl samt reserve champion i ung-championatet!! Han gjorde dette med karakterene

Race-type; 8

Udvikling 7

Bygning: 7

Skridt: 7

Trav; 8

William har efterhånden udviklet sig til en smuk ung hingst, som gerne viser sine gangarter frem når han gør sig til for damerne i stalden, men som også er styrbar.. Han er en fryd at arbejde med !!

William flyttede d. 23/2-2018 til hans nye hjem hos Rikke og Søren, som har fantastiske planer med vores dreng ! Vi glæder os over at se ham fortsætte udviklingen i gode hænder, og ser frem til at følge ham fra side-linjen :-) 

Født; 15/6-15

Far; Norbert 444, sport

Mor; Jitske fan it Hiem, stb Kroon AA

Morfar; Tsjalke 397

MM; Reke Z, stb ster + pref
MMM; Hiltsje B, stb ster + pref
MMMM; Wilma, stb ster
MMMMM; Tjitskje, stb ster + pref
MMMMMM; Hilkje, stb ster
MMMMMMM; Henkie, stb model + pref
osv...

Vilhelm von Inger-Marienlund

Vilhelm var vores første afkom efter Kroon-hoppen, Jitske! 

Smukke Vilhelm blev solgt i 2017 fra Stal Mersken i Holland, og fortsætter nu tilværelsen i Mexico. 

Født ; 24/6-2014

Far: Beart 411, preferent

Mor: Jitske fan it Hiem, stb kroon AA

Morfar: Tsjalke 397

MM; Reke Z, stb ster + pref
MMM; Hiltsje B, stb ster + pref
MMMM; Wilma, stb ster
MMMMM; Tjitskje, stb ster + pref
MMMMMM; Hilkje, stb ster
MMMMMMM; Henkie, stb model + pref
osv...

Tesla von Inger-Marienlund

Efter lang tids venten, kom vores skønne nye hoppe til verden d. 26/3-2014.. Egentlig var Paula sat til d. 19/3, og hun havde set MEGET gravid ud længe... Så vi var meget klar til at tage imod den nye lille purk, og holdte utålmodigt øje med alle de små tegn i dagene op til.. Sara havde dog instrueret Paula i at klemme ballerne sammen indtil hun havde tid til at komme hjem til det jyske og se på føl, - og den lydige Paula gjorde selvfølgelig som beordret..  2 timer efter at Sara havde sat benene i stalden (kl 20.10), tog vi alle 3 imod det skønneste lille hoppe-føl.. Velskabt, stor og langbenet :-)

Hun er efter Paula (Brandus 345 * Jakob 302) og Jasper 366, og er dermed helsøster til Esben, som vi solgte i 2012, og som blev ster til kåringen i 2013.. Vi håber selvfølgelig at Tesla vil udvikle sig lige så godt som hendes bror :-) 

Tesla fik til kåring vest 2014 en flot 2.præmie..

Torsdag d. 2 april 2015 kørte vi Tesla (med Paula som støtte-pædagog) til hendes nye hjem udenfor Randers.. Vi ønsker Kate hjerteligt tillykke med købet af vores lille guldklump, og vi er ikke et øjeblik i tvivl om at hun nok skal få det FANTASTISK hos dig :-) og vi glæder os selvfølgelig til at følge skønne Tesla og dig i fremtiden!!

Alle tilbagemeldinger indtil videre (efterår 2015) har lydt på at Tesla har fortsat hendes tillidsfulde og fantastiske karakter, og at hun går igennem ild og vand for Kate, - hvilket for os vidner om at hun er kommet til helt rette trygge hjem :-)

Født; 26.03.2014

Far; Jasper 366, stb. sport

Mor; Paula von Inger-Marienlund, stb. A

Morfar; Brandus 456, stb. sport + preferent.

Sleipner von Inger-Marienlund

D. 2/3-2013 fik vi årets første lille føl... Et hingsteføl efter Paula og Alwin 469.. Paula har tilsyneladende fundet frem til at d. 2 marts er en god dato, at få små hingste-føl, for hendes første føl, Esben, kom også d. 2/3 (bare i 2009), - og hvis vores lille ny bliver bare en smule som Esben, så bliver vi ikke snydt ;-)

Ret hurtigt fandt vi ud af at han er noget af en lille vildbasse, som er meget kontaktsøgende.. Paula havde den første tid en stor opgave i at holde styr på ham, og hun nød bare, når der var mennesker til stede, som kunne aflaste hende lidt, - i starten ville hun derimod helst ikke ha at de andre heste kom for tæt på ham.. 

Efterhånden som han har vist sig som et meget selvstændigt lille føl, har Paula dog erkendt at hun ikke magter at skulle holde øje med ham hele tiden.. Og friheden bruger han meget sammen med hans nye reserve-mødre, - Wictoria og Almira.. Og han har fundet så stor glæde og tryghed ved dem, så han ikke længere gider gå med, hvis mor skal ud og arbejde, - så bliver han på folden sammen med de andre.. Og når der kommer mennesker på folden, så er han der straks for at sige hej, - og forhåbentlig bliver kløet en masse...... Han har derfor for længst vænnet sig til at blive nusset/kløet/pillet over hele kroppen, og kan også allerede løfte ben, gå med grime, og alt det, man skulle kunne håbe på at sådan en lille størrelse skulle kunne finde ud af :-)

Til kåring vest 2013 fik han en 2.præmie med hjem, - så dommerne så også hans fine kvaliteter..

Sleipner var egentlig ikke sat til salg, men da en køber pludselig bød sig, og ville købe både ham, og hans reserve-mor, Almira, så måtte vi alligevel tage afsked med vores lille Sleipi i slutningen af november 2013.. Vi er overbevist om at han nok skal få det super godt hos de nye ejere sammen med Almira, og vi glæder os til at følge hans udvikling fra side-linien !!!!

Født; 2/3-2013

Mor; Paula von Inger-Marienlund, stb A

Far; Alwin 469

Morfar; Brandus 345, pref sport

Almira von Inger-Marienlund

Almira er en lækker hoppe fra 2008, som er utroligt samarbejdsvillig. Hun kommer altid én i møde på folden, vil meget gerne snakke, står pænt på stald-gangen, og gør sit ypperste for at stille sin rytter tilfreds. 

Almira er både tilredet og tilkørt i Holland i 2011, og begge dele fungerer rigtig godt. Hun blev hos os brugt til både kørsel, tur, dressur, show, lange liner og longe, og hun virker til at nyde det altsammen i stor stil, - meget alsidig dame.. Man har en klar fornemmelse af at hun virkelig stræber efter at stille hendes rytter tilfreds, og hun stråler, når hun får ros.. Hun har en behagelig gang og er grundlæggende en dejlig hest at arbejde med, - både på stald, fold, foran vogn og under rytter. Man kommer hurtigt til at holde af den "lille" dame..

I dressuren er hun lydig og gør sit ypperste for at stille rytteren tilfreds. Vi arbejder i øjeblikket meget med smidigheds-øvelser og generel stabilitet, - og hun er SÅ fin at arbejde med.. Vi har flere gange haft hende med til dressur-undervisning på Brande Sportsrideklub, hvilket er gået rigtig godt.. Hun går direkte i trailer hver gang, og takler nye ting rigtig godt, - hun er opmærksom, men har tillid til hendes rytter, så ingen udfordring er for stor.. Underviseren ser stort potentiale i hende, og der er store fremskridt blot i løbet af én undervisning, - Almira er utroligt lærenem og lytter opmærksomt på signalerne fra hendes rytter.. Selv når formen ikke rigtig er til det, så kæmper hun bravt videre for at stille rytteren tilfreds.. 

Den skønne Almira kommer dog virkelig til live, når hun kommerfor vognen!! Hun ELSKER det.. Trækker glad fremad, og nyder det i fulde drag.. Faktisk giver en tur for vogn, også en meget sjovere og gladere hest dagen efter, hvis man vil ride dressur.. Hun trives virkelig med variation og alsidighed.. Almira kan også sagtens gå tur i det fri alene, - og så får hun fremvist et imponerende benløft, når hun tripper modigt forbi alt det farlige plastik eller lignende, - maskiner/biler osv er hun dog oftest ligeglad med.. Og foran vognen er der heller ingen problemer med at køre på vejen med lastbiler, traktorer, biler osv susende forbi hende..

I 2013 fik Almira lov til at få hendes debut på show-scenen, - både med Eline og som låne-hest for en fremmed rytter.. Og trods udfordringerne i større show/omgivelser og ny rytter, så tog hun det helt cool.. Hun klarede den til UG, og vi var simpelthen så stolte :-)

I november 2013 fandt Almira dog endeligt hendes rette match, og flyttede sammen med Sleipner til Herning, hvor de nye ejere tog imod med åbne arme.. Vi håber og ønsker inderligt at de vil få en lys og strålende fremtid der :-)

Født; 10.05.2008

Mor; Jewaline, stb ster

Far; Tsjerk 328

Morfar; Jakob 302

Hannibal von Inger-Marienlund

Hannibal von Inger-Marienlund er vores yngste lille vallak efter Jasper 366 * Brandus 345.. Han er fra 2010, og og var stadig meget fræk overfor de andre på folden, - intil Waldemar forlod flokken, og Hannibal måtte til at tage over som ældste vallak.. I takt med tilridning og tilkørsel så man også en stor modning i hans opførelse, og da der kom et nyt lille hingsteføl til verden, søgte han også "storebror"-rollen.. Når der kommer mennesker på folden, så har han dog altiv været en af de først til at komme og hilse på, - og han har svært ved at forstå det, hvis man ikke må komme HELT tæt på, - han vil jo bare gerne sige hej.. 

Håndterings-mæssigt er han rigtig dejlig at arbejde med, - det er kun de andre heste, han er fræk overfor.. Han står fint og pænt på staldgangen, og nyder at blive ordnet..  D. 11/4 sendte vi ham og Helena i tilkørsel/tilridning hos Henrik Høper, og I starten af juli fik vi dem hjem igen.. 

Kørslen forløber fuldstændig uproblematisk, og i ridningen udviser hans stort potentiale med masser af luft under sig, og vi har store forventninger til ham.. Med masser af ros og støtte, så kan han komme super langt!!!

D. 10/11-2013 måtte vi dog tage afsked med den skønne Hannibal, da vi havde fundet det rette match mht til fremtidig ejer.. Vi ønsker Claudia og Hannibal al held og lykke fremover, og glæder os til at følge hans udvikling fra sidelinien :-) 

Født; 4/5-2010

Far; Jasper 366

Mor; Hekla von Inger-Marienlund

Morfar; Brandus 345

Wictoria von Inger-Marienlund

Wictoria er en behagelig og samarbejdsvillig hoppe fra 2007. Hun er kærlig og kontaktsøgende, og vil gerne med ud og arbejde. Hun har en skøn udstråling og en harmonisk flot bygning.

Wictoria blev tilredet i 2010 hos Henrik Høper, og det har siden fungeret rigtig godt.. Wictoria har en fantastisk fremdrift, men man har aldrig problemer med at holde hende tilbage, og hun lytter meget til signalerne fra hendes rytter.. Hun er ganske snedigt skruet sammen, - for løse tøjler tuller hun rundt og er rolig, - men hvis du samler dem sammen og vil arbejde, så forvandles hun til en ivrig araber, som vil fremad og lave noget.. Hun har en fantastisk fremdrift, og hun udstråler stor arbejdsglæde.. Derfor passer hun også bedst til en rutineret rytter, som sætter pris på en hest med glad fremdrift, - som ikke føler sig skræmt, fordi hun skal holdes lidt tilbage.. Når man kender hende, så bringer hendes fremdrift og arbejdsglæde altid smil på læben, - og iveren smitter..

Hun har en behagelig gang og er generelt en dejlig hest at arbejde med, - både på stald, fold og under rytter. Hun bliver brugt til både dressur, tur, longering og bliver kørt for lange liner, - alt sammen i rigtig fin stil.. Hun er virkelig en skøn og alsidig hest med mange gode muligheder. 

Vi opdagede hurtigt Wictoria's potentiale som dressur/show-hest, og vi tog hende derfor med som show-hest i Frieser Nord i 2013.. Hun var med til shows ved Hingstedag i Viborg, Hjallerup Marked, Landsskuet i Herning, farmshow i Skive og mange andre med show-gruppen, og hverken transport, træning, musik, eller de fremmede omgivelser med masser af larm/liv gav anledning til problemer.. Hun blev endda én af de to heste, som gik forrest ind i manegen, og endda med en fane blafrende på siden i indridningen, - uden at det gav anledning til problemer.. 

I løbet af oktober fandt Wictoria endelig sit rette match, og tirsdag d. 22/10 kom hun endeligt til hendes nye hjem, hvor vi er fuldt ud overbeviste om at hun vil trives i fuldt omfang :-) Hendes kærlige, dejlige og energifyldte sind vil blive savnet i stalden !!

Far; Tsjerk 328, stb sport + preferent

Mor; Jewaline, stb ster

Morfar; Jakob 302, stb sport

Født; 12/4-2007

Waldemar von Inger-Marienlund

Waldemar er en dejlig vallak fra 2007, som virkelig nyder opmærksomhed. Han har et meget behageligt sind og er meget samarbejdsvillig. Han har en helt fantastisk karisma og charme, som får alle til at forelske sig i ham, og vi var meget stolte og glade for ham, mens vi havde ham hos os.. 

Han er tilkørt og tilredet hos Henrik Høper i 2010. Kørsels-mæssigt går han både én- og to-spænder, hvilket fungerer rigtig fint.. Han viser sig rigtig flot frem for vognen, og virker til at nyde det i stor stil.. Da vi havde ham hjemme blev han brugt til både tur, kørsel og dressur, - med stor fornøjelse for både ham og rytter.. I 2012 red han med i show-gruppen, "Black Magic" for frieserhesten-midtjylland, - hvor han tog sig rigtig flot ud, og taklede alle de nye oplevelser rigtig godt..  

Til kåring vest 2012 udviste Ingeborg Klooster fra Stalhouderij Meijer stor interesse for vores kære lille Waldemar, og hun ville gerne have ham med til Holland for at træne ham. Hun havde forhåbninger om at hans dressur-talent var lige så stort som hans halv-bror's (Hoppe), som hun netop har kvalificeret til granprix-klasser.. Vi kørte ham derfor til Holland d. 24 september 2012, hvor Ingeborg overtog arbejdet med ham, med henblik på at få udforsket hans potentiale, så han kan blive solgt til et passende sted.. 

I starten af Juni 2013 modtog vi meldingen om at Waldemar er blevet solgt til et hollandsk par, - kvinden vil bruge ham til dressur, mens manden vil bruge ham til kørsel.. Det lader altså til at han kommer til et sted, hvor han kan få lov til at lave det, han elsker.. Han vil dog blive savnet hos os :-)

Far; Mintse 384

Mor; Luna von Inger-Marienlund

Morfar; Brandus 345

Calina von Inger-Marienlund

Calina er en samarbejdsvillig hoppe fra 2008, som altid kommer én i møde på folden. Calina kom i 2012 til Stald Meijer i Holland til afkoms-prøve efter Jorn 430.. I denne proces skulle hun tilrides og tilkøres, - og bedømmes meget grundigt.. Inden afgang havde vi dog truffet den beslutning, at hun skulle sælges dernede efter afkoms-prøven, og Stald Meijer kom derfor til at stå for salget af hende.. I starten af juni 2013 modtog vi nyheden om at Calina var blevet solgt til Nico Meijer's søster (Jaceline) i Danmark, og Calina vender derfor tilbage til fædrelandet :-)

Vi håber at det bliver helt rigtigt for både Calina og Jaceline :-)

Far; Jorn 430

Mor; Hekla von Inger-Marienlund, stb

Morfar; Brandus 345

Fødselsdato; 3/3-2009

Esben von Inger-Marienlund

Espen er en dejlig og samarbejdsvillig vallak fra 2009, som vi solgte i starten af maj 2012, - 3 dage efter at vi havde fået ham hjem fra tilkørsel/tilridning hos Henrik Høper.. Esben er et rigtig godt eksempel på den type af heste, som vi avler frem imod.. Han har et fantastisk temperament, og al håndtering er let som en leg.. Han har umådelig stor tillid til sine omgivelser, og der er intet ondt i ham.. Den indledende ridning var helt problem-frit, og han gjorde store fremskridt meget hurtigt.. Og vi får rigtig gode tilbagemeldinger fra hans nye ejer, Lonnie, så det lader til at de gode tendenser er fortsat.. 

Far; Jasper 366

Mor; Paula Von Inger-Marienlund

Morfar; Brandus 345

Fødselsdato; 02/03 2009

Frederik von Inger-Marienlund

Frederik er en dejlig og samarbejdsvillig vallak fra 2009, som vi solgte i april 2012. Frederik er endnu et eksempel på det fornuftige sind, som vi har arbejdet frem imod.. Han er sød, velopdragen, står pænt på staldgangen, og er nem i longe. Og han viser rigtig fine gangarter i fri.. Vi nåede dog ikke længere med ham, end tilvænning til sadel og hovedtøj, - så resten af arbejdet er overladt til den nye ejer..

Vi har dog store forventninger til hans fremtid, og glædes over at han er kommet videre til et godt sted.. Al held og lykke til den nye ejer, Susanne 🙂

Far; Jasper 366                           

Mor; Jewaline

Morfar; Jakob 302

Fødselsdato; 11/05 2009

Susanne Madvig 19.07.2012 09:43

Hej

) Han er en super hest, kan kun anbefale andre at købe hest her

) De er passet godt

Knus Susanne

) jeg er den heldige ejer af Frederik

Nyeste kommentarer

02.01 | 20:58

Hejsa. Jeg vil rigtig gerne vide om Jonathan er salg og hvad prisen er på...

27.04 | 17:39

Hej jeg kunne godt være interesseret i Jonathan han er virkelig fin, hva ...

06.04 | 10:56

Hej hvad koster han ,uha han er flot vh hanne

02.03 | 22:44

Hej Ida, Det er han ikke, nej! Du er velkommen til at tage kontakt til os, hvi...