Stald Inger-Marienlund

Heste til salg

Ferdinand - til salg i Holland ! SOLGT

Ferdinand er efter vores fantastiske ster-hoppe, Jiduna af Stasevang, med fuld ster moderlinje. Han er også lidt af et præmie-dyr, som allerede til sin føl kåring fik 1.præmie. Som 2.5 års (efteråret 2019) blev han sendt til Holland for at deltage i forbesigtigelsen sammen med cirka 300 unge hingste i KFPS. Her blev han erklæret STER og sendt videre først fra forbesigtigelsen til næste runde ved hingstekåringen i Leeuwarden, og her kom han igennem endnu et nåleøje, og fik en invitation til central undersøgelsen sammen med godt 50 andre hingste. Han var derved blandt blandt de få udenlandske hingste, som gik videre fra Leeuwarden i 2020 ! Desværre gik han dog ikke hele vejen til avlsgodkendelse, og hans rejse sluttede ved den tredje trænings-samling for de unge hingste i august, hvor kun 19 hingste kom med videre til 70-dags testen. Efter dette eventyr er han derfor klar til at komme ud i verden som ridehest !

Han er en fantastisk kærlig og kontaktsøgende ung dreng, som altid har været nem at håndtere som hingst, og altid har søgt menneskers selskab ! Endvidere er han også en flot, racetypisk og velgående ung dreng, som har stort potentiale som dressur-hest ! Og så har han selvfølgelig allerede været ude og opleve meget under diverse del-kåringer og trænings-samlinger under forløbet i Holland, hvilket han har taget med ophøjet ro !

Ferdinand er nu vallak, og til salg hos Stal de Mersken i Holland, hvor han trænes og videre-uddannes i dressur ! Al kontakt vedrørende fremvisning og salg, skal ske til dem. Kontakt-info kan findes på https://staldemersken.nl/


Video under rytter og video fra kåring i Holland kan ses herunder, og flere billeder kan findes under hans fane, samt video af hans deltagelse ved diverse kåringer (blandt andet i fri i 'buret') på vores facebook-side;

Født: 15/4-2017

Kåring: vb STER

Mor: Jiduna af Stasevang, stb ster

Far: Thorben 466

Morfar: Onne 376

Jonathan von Inger-Marienlund - SOLGT

Skønne Jonatan er første årgang efter den nygodkendte avls-hingst, Ulbran 502, og vores kroon-hoppe, Jitske, og er en imponerende langbenet 2årig vallak. Jonatan er enormt velgående, høj, smuk og med en imponerende stamtavle, så vi havde egentlig planer om at han skulle stilles til hingste-kåring, men da han som føl fik sit ben viklet ind i hegnet, har han noget arvæv omkring det ene bagben, og vil derfor ikke kunne blive godkendt i det skrappe forløb ved KFPS. Det er dog ingen tegn på at han er påvirket gangarts-mæssigt, da han er fuldstændig rengående, og har nogle store imponerende gangarter !! Vi ser potentiale til at han kunne blive en fantastisk dressur-vallak med fænomenale gangarter, og åbner derfor nu op for et eventuelt salg af den skønne dreng ! Se flere billeder af ham på hans fane, og tag også et kig på hans mor-Jitske, og storesøstrene, Hanna og Aura på deres.

Han har et fantastisk samarbejdsvilligt og roligt sind, og vi er selv ret vilde med ham !

Født: 17/5-2019

Mor; Jitske fan it Hiem, stb KROON AA

Far; Ulbran 502

Morfar; Tsjalke 397

Og en ret fantastisk moderlinje:

Mormor; Reke Z, stb ster + pref
MMM; Hiltsje B, stb ster + pref
MMMM; Wilma, stb ster
MMMMM; Tjitskje, stb ster + pref
MMMMMM; Hilkje, stb ster
MMMMMMM; Henkie, stb model + pref
osv...

Jonatan, december 2021.

Arbejde med Jonatan d. 19/12-21.

Køb af frieser....

Købet af en frieser er en spændende process, og beslutningen bør tages velovervejet.. Vi hjælper gerne "nybegyndere" indenfor frieser-avlen med at lære om racen, stamtavlerne, avl, og andre relevante ting, - også selvom at valget af hest ikke nødvendigvis skulle falde på én af vores.. Det kan dog altid anbefales at sætte sig lidt ind i sagerne inden man tager ud og ser på heste, og evt allierer sig med en frieser-kyndig person.. Der er en rigtig fin vejledning på Dansk Frieser Forbund ' s hjemmeside, - 

, og når man har sat sig lidt ind i sagerne, så kan vi kun stærkt anbefale, at man tager ud og ser på flere forskellige heste for at finde sig det bedste match, - det er bedst for både hest og rytter.. Og som avlere, der brænder for racen, er det absolut den bedste følelse, når en køber er helt "solgt" i én af vores heste, for så ved vi, at den kommer til det rette sted, og bliver passet godt efterfølgende, - og det er trods alt det vigtigste..

Som avlere, kan vi selvfølgelig kun anbefale at man ikke køber sig en såkaldt "billig frieser", som fx ikke har stamtavle, er pirat-avler (efter forældre, som ikke er avls-godkendte i KFPS), har ben-problemer, sommereksem, eller andre fejl og mangler, som gør den billigere, men også til en dårlig repræsentant for racen.. Vi går ind for den rene race avlet efter avls-målene fra KFPS (som har skabt den race vi alle elsker i dag), hvorfor alle vores heste selvfølgelig også stilles til kåring indenfor KFPS, og derved får et kvalitets-stempel fra det hollandske avls-forbund.. Derved sikrer vi at den enkelte hest lever op til racens krav og avls-mål, og at racens generelle udvikling går den rigtige vej..

Heste-hold er ikke en billig fornøjelse, og der er ingen grund til at spare på indkøbs-udgiften, hvis den efterfølgende bliver bekostelig i dyrlæge-regninger eller lignende, fordi man har købt for billigt.. Og selvom at man ikke "skal ride på papirene", så giver papirene (udover kvalitets-stemplet) skønne muligheder for deltagelse i avls-arbejde, kåringer, dyrskuer, show-ridning, og mange andre skønne ting, i selskab med alle de andre skønne frieser-nørder i avls-foreningerne, - hvilket vi kun kan opfordre til at man beriger sig selv med ;-)

Find det bedste match, og så vil livet med en frieser være en ren fryd !!!!!!!

Vi har løbende nogle af vores unge heste til salg, - ikke fordi de fejler noget, men fordi vi gerne vil avle, og derfor bliver nødt til at sælge lidt, for at få plads til næste generation af føl-bamser.. Alle vores skønne heste vokser op i gode trygge omgivelser, og får masser af opmærksomhed og træning livet igennem.. 

Kontakt os, kom på besøg i stalden, og se om vi kunne have det rette match til lige netop dig.....

Lidt baggrund for frieser-avlerne...

En lille hyggelig produktion, hvor de følger en dansk frieser-avler.. Giver et lille indblik i omstændighederne omkring arbejdet med denne skønne hest :-)

Webinar om bedømmelsen af den frisiske hest

En meget lærerig video, fortalt af Sabien Zwaga, én af de hollandske KFPS-dommere, som her fortæller lidt om hvad man bedømmer hos den frisiske hest, kåringsgrader og andet nyttigt info omkring frieser-hestene :-)

Nyeste kommentarer

02.01 | 20:58

Hejsa. Jeg vil rigtig gerne vide om Jonathan er salg og hvad prisen er på...

27.04 | 17:39

Hej jeg kunne godt være interesseret i Jonathan han er virkelig fin, hva ...

06.04 | 10:56

Hej hvad koster han ,uha han er flot vh hanne

02.03 | 22:44

Hej Ida, Det er han ikke, nej! Du er velkommen til at tage kontakt til os, hvi...